Skip to main content

Pasvarstymai

Atostogų metas, visada įsivaizduoju, padės man atlikti daug nebaigtų darbų (aka referatų etc), tačiau, labai gaila, visada randu kitos (ne)naudingos veiklos. Nors buvau geranoriškai ir tvirtai nusiteikusi skaityti privalomą literatūrą, šeštadienio vakare priėjusi prie knygų lentynos nevalingai pasičiupau "Puikybę ir prietarus". Shame on me xD. Ir aišku nieko negalėjau veikti, kol jos neperskaičiau, o kai tą padariau, supratau, kad 1) arba prieš porą metų nesuvokiau ką skaitau 2) mano atmintis veikia labai trumpą laiką. Arba neatmetu ir to varianto, kad Jane Austen turėjo tokį nuostabų talentą, jog jos knygas galima skaityti vėl ir vėl. Pirmą kartą per "n" metų antrą kartą skaičiau knygą. Ok, I fail to make my point.
O tada nepaprastai sukilo smalsumas dar kartą(!!!) pažiūrėti 1995 P&P mini serijas. Daug daug metų iki tol, kol pamačiau šitą adaptaciją, galvodavau:"What is the fuss over Colin Firth???". Nes, reikia pripažinti, Firth man visada buvo vidutinio mažiaus dėdė vaidinantis tipinį britą, tipiškose britiškose komedijose. Tai va, kai pažiūrėjau '95 P&P ir paskaičiau knygą vienu metu, supratau, koks tai buvo tikslus ir idealus pasirinkimas. Ir į Firth požiūris pasikeitė, o ypač po Easy Virtue (2008) XD Jis vaizduoja Darsį, kaip tik tokį, kokį daugelis (tikiuosi) matome knygoje. Iš pirmo žvilgsnio šaltas ir pasipūtęs, iš tiesų visai geras žmogelis. Labai smagu stebėti, kaip netyčiomis įsiveizėja į Elizabeth Bennet, kurį yra "so beneath him". Nenoriu nieko "bashint" ir kritikuoti, bet 2005 P&P filmas, po šitos versijos verčia kraujuoti akis:D Matthew Macfadyen gal fiziškai panašesnis į Darsį, negu, kad į jį panašus buvo Firth, bet pačiam personažui jis padarė didelę skriaudą. Žmonės per jį mano, kad Darsis vargšas jautruolis:D Dabar kovoje Mr. Dracy vs. Mr. Rochester pastarojo pergalė nebebūtų tokia užtikrinta mano akyse:DD Kaip sakė mini serijų režisierius, Firth šiaip jau neatrodo kaip Darsis, bet jis atrodo kaip Darsis, kai vaidina Darsį.
Žiūriu, kad visą postą prisvaigau, kaip gerai yra '95 mini serijos su Colin Firth...Na, mano pagrindinė mintis tokia ir buvo. Bet nepamirškim dar ir sexay boday Darsio iš Lost in Austen.
Geriausia formulė pažinti Jane Austen žodį ir humorą yra paskaityti "Puikybę ir prietarus" (pradžiai patartina lietuviškai), tada pažiūrėti '95 versiją, tada galima ir '05 ir, žinoma, Lost in Austen.
Kadangi, kaip jau dabar turbūt visi suprato, Lady šiuo metu perserga pakartotine P&P manija, todėl leis sau parodyti vieną filmo sceną, kurios negali atsižiūrėti. Be visų šitų bloge vardijamų savo pomėgių turiu paminėti ir dar vieną - šokį. Dar geriau, jei tas šokis senovinis. Va kaip English Country dances.

Mr. Beveridge's Maggot


Atkreipkite dėmesį, kad porelė tuo metu, kai jų kūnai juda praktiškai tobuloje harmonijoje, rutulioja gana rimtą diskusiją.

P.S. those breeches...XD~
P.P.S. dar kartą atsiprašau už šitą visiškai nenaudingą fangirlišką įrašą, bet kadangi jau taip yra, kad šitas tinklaraštis priklauso man, nejaučiu jokios didelės gėdos pasilieti savo išgyvenimus. Prižadu, kitas postas bus daug protingesnis:D

Comments

Sepulture said…
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah...
kaip mno kmabrioke sakytu aaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrr

as isvis niekam nerekomenduociau keiros versijos :DDDDDDD tik firthas!!!!
yeaaaah you damn right apie rochester vs firtho darcy :DDDDDDDDDDDD
Lady said…
ho ho ho, pagaliau atradau pakaliku:D ai zinai, keiros versija sucks immensely, bet vistiek ji dbr populiariausia, o butent ji, kad ir kaip bebutu geda, atvede mane i austen pasauli. bet jo! ziurekit BBC mini serrrrijas geriau! mr. rochester lost some serious points:D

dabar, kadangi vel uzklydau prie sito posto, jauciu pareiga eit ir apsidarsinti XDDD~~~~~~
The dance in the movie isn't exactly the real Mr. Beveridge's Maggot, in fact, the real dance is much faster. They slowed it down significantly, and mixed in some different moves. Our dance caller at the Oregon Regency Society duplicated the dance steps from the movie, and we performed it during our last ball this April 4th. It's a hard dance, but it's really elegant.
Lady said…
In this particular adaptation I like the dance only as it represents the perfect harmony of movement and talk between the characters. But nevertheless I will surely look how the actual dance is performed because it is too important for me to now the accuracy of everything. And you are so lucky you can participate at such a ball.

Popular posts from this blog

GDPR information regarding this website

So, my darlings, by now you all know about the implementation of EU's brilliant GDRP polocy. To comply with it, as I am using some AdSense on here I am including a link to Google Help page to help you understand what and how it does it. If you choose yo click the link some information might be collected off you by the thrid party. Can't tell, what it is, as I am a mere blogger who has not posted here anything since 2014. And since this blog is not even very activr, I have never been able to monetize off those ads. So there you have it. Here is the link below you need to click to read all about how to protect you data while using and reading this blog: https://policies.google.com/technologies/partner-sites.

Vasara 2014

Kiekvieną vasarą Liepos pirmoje pusėje vykstu namo į Lietuvą atostogų. Tai mano gimtadienio metas, dar niekada neteko šiuo metu dirbti, visada pavykdavo gauti nors mažas atostogas. Pasisekė tiems Liepos kūdikiams. Tikrai nuostabus metas švesti gimtadienį; vidurvasaris, šilta, žalia, kvepia, dūzgia bitės, visi laimingi ir patenkinti.  Šiais metais atostogų proga nuvykome į Nidą. Kartą jau esu ten buvusi, bet dabar mane užbūrė ta neišpasakyta ramybė ir gamtos gražumas. Tikrai gražiausia vieta Lietuvoje. Nors kopos įspūdingos bei turi kažkokio nepakartojamo magnetizmo, mane labiausiai užbūrė Juodkrantės krantinė. Taip tyku, jog galima valandų valandas sėdėti ant suolo stebint švelniai raibuliuojančias bangeles. Gali būti, jog man reiketų gyventi kur nors prie vandens, o ne dūzgiančiame didmiestyje.  Pačios atostogos buvo ramios, bet turiningos. Jokių vakarėlių ar pašėlusių nuotykių, tik smagiai praleistas laikas su šeima ir senai matytais draugais. Be Nidos dar aplankiau Kauną, k

Prie giraitės kapinaitės, part II: vampyrės kapas

Rašydama posto pavadinimą jaučiausi, kaip trylikametė, kuri šventai tiki vampyrų egzistavimu ir tuoj laužyta one.lt kalba paaugliškame forume naršiai įrodinės savo mintį. Gerai, kad tai ne mano pirmas įrašas ir tie, kas retkarčiais skaito mano blogą, pažįsta tokius lyrinius nukrypimus į mistiką. Tai apie kapą. Kažkada seniai seniai toks Šiaulių miesto didis veikėjas ir aktyvistas V. Puronas per TV pasakojo, kad senosiose Šiaulių kapinėse vampyrės kapo beesama. Tuo metu susidomėjau, bet kadangi man buvo ne daugiau kaip dešimt metų, greit ir pamiršau. Na, o praeitą vasarą turėjau laimės rankose palaikyti baisiai smagų skaitalą apie Šiaulius, to paties gerb. Purono rašytą miesto istoriją. Ir ką gi, atradau savo senai girdėtas "pasakaites iš rūsio". Kapas nr. I: Rygos gatvės pana Lemperkikė. Naktimis pro miesto kapines važiuodami arkliai imdavo prunkšti ir stotis piestu. Visą laiką prie mažųjų kapinių vartelių juos sustabdydavo mergina tamsiais rūbais, liepdavo važiuoti Rygos gat